فرق نیلینگ و انکراژ سوالی است که بسیاری از کارفرمایان با آن دست و پنجه نرم می کنند و می خواهند بدانند که نیلینگ یا انکراژ کدام مورد بهتر می باشد با توجه به اینکه شرکت های پایدارسازی گود هر روزه در حال پیشرفت و توسعه می باشند و این سوال پیش خواهد آمد که تفاوت روش نیلینگ و انکراژ در چیست و برای اینکه کامل این مسائل را جواب بدهیم کافی است که این مقاله را به صورت کامل مطالعه کنیم چون به صورت مفصل به مزایای و معایب نیلینگ و تنکراژ می پردازد و نقطه اشتراک آنها نیز توضیح داده می شود.
روش پایدار سازی برای گودها :
- نیلینگ یا میخکوبی Soil Nailing
- انکراژیا مهار کششی Anchorage
- مهار فشاری Strut
- ساخت سازه از بالا به پایین Top-Down Construction
باید گفت که این روش ها هم به صورت مجزا و تکی انجام می شود و هم به صورت تلفیقی نیز باید انجام شود این روشها می توانند برای شما به صورت یک دیوار حائل انجامک وظیفه کنند و تنها در سازه نگهبان نیلینگ یک لایه ملات پاشیده می شود که به صورت یک پوشش می باشد این روش ها هر کدام مزیت و معایب خود را دارند که بر اسا نیاز پروژه مورد استفاده می شوند.
نیلینگ چیست ؟
نیلینگ اولین بار در سال ۱۹۶۰ میلادی برای مهار کردن سنگ ها انجام شد و در کشور استرالیا برای سیستم پایدار سازی حفر تونلی انجام شد و در تونل از آرماتور ، دوغاب سیمان و شاتکریت برای پایدار سازی استفاده می شود اما عملیات نیلینگ در سالهای گذشته بسیار پیشرفت داشته است و هر روز در حال پیشرفت می باشد و تجهیزات نیلینگ بسیار به روز شده اند و توانسته اند که کار گود برداری را راحت کنند.
بر اساس تحقیقات علمی که بروی اجرای نیلینگ انجام داده شده است توانسته اند به آن پی ببرند که بسیار مقاوم می باشد و اثر خود را از طریق اندرکش خاک – میلگرد حاصل از تغییر شکل انجام می دهد و به همین دلیل است که اگر موقعیت حساس دارید یا در منطقه فرسوده قرار دارید بهتر است از روش نیلینگ استفاده کنید چون این حالت برای انواع خاک ها مناسب می باشد.
نیلینگ (Soil Nailing) که در ایران به میخ کوبی نیز شناخته شده است که از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه می باشد و در موراد حساس و متفاوت بسیار مناسب می باشد و و در موراد مختلف پایدارسازی شیب ها ، شیروانی ها ، ترانشه ها استفاده می شود و به راحتی تغییر شکل داده می شود و محیط های فرسوده و قدیمی بسیار عالی است.
انکراژ چیست ؟
انکراژ یا مهار گذاری خاک بسیار شبیه روش نیلینگ است و تنها تفاوت آن نیروی پس تنیدگی است که برای المان تسلیح می باشد و تمامی مراحل انکراژ به صورت نیلینگ است و در بعضی از موراد حفره چاه قابل اجرا نمی باشد عملیات انکراژ به دو دسته تقسیم می شود روش انکراژ با آرماتور و سترند که هر کدام از این روش ها تفاوت های دارند و در عمل مانند نیلینگ هستند و فقط انها انکر ها را جاگذاری می کنند که می تواند استرند یا آرماتور باشد که با کشک آن می توان قسمت جلوی جابه جایی دیواره باشد و ان را پوشش دهد.
مراحل انکراژ به چه صورت است ؟
در اولین گام دیوار نگهبان اجرا می گردد و در مرحله بعدی خاکبرداری تا تراز اولین ردیف انکرها انجام می شود و حفاری گمانه جهت انجام اجرای انکرها می باشد و در مرحله بعدی تزریق و بعد از ان گیرش دوغاب عملیات کششی و خاکبرداری و اجرای پوشش بتنی انجام می شود در این روش امکان پوشش دائمی وجود دارد در اینجا می توان از بتن پیش ساخته و انواع انها استفاده نمود .
تفاوت روش نیلینگ و انکراژ در طراحی
اولین تفاوت نیلینگ و انکراژ در آیین نامه ای آنها می باشد که هر کدام محدودیت های دارند که این آیین نامه توسط امریکا تدوین شده است که در طراحی برای روش نیلینگ تعادل حدی و در انکراژ راه حل های مفصل و ذوزنقه است که برای تعادل حدی دو نرم افزار تعیین شده است که باید از انها استفاده نمود و برای انکراژ در آیین نامه به صورت مفصل به آن پرداخته است.
تفاوت نیلینگ با انکراژ در اجرا
اولین و مهمترین تفاوت نیلینگ و انکراژ در اجرا موضوع پس تنیده کردن انکر ها می باشد و موضوع بعدی استفاده از فولادهای با مقاومت ۶ تا ۸ برابر فولاد معمولی در انکراژ که به استراند شناخته شده می باشد و به همین دلیل است که ارتفاع بیشتر شود عمق بالای ۲۰ متر استفاده انکراژ بیشتر است و زمانی که از این روش استفاده شود به منظور فولاد قوی که دارد باید یک پد بتونی زیر انکرها قرار گیرد که مانند فنداسیون عمل می کند .
تفاوت نیلینگ و انکراژ در عملکرد
انکراژ در مکانیسم عملکرد فعال می باشد و در مقابله نیلینگ در برابر مقاوم Passive می باشد میخ های پسیو برای تسلیح هستند که ابتدا محل آنها حفاری می شود پس از جاگذاری در گمانه برای نگهداری در گود خاک هوازده تزریق می شوند.
پیمانکار نیلینگ
یکی از مورادی که باید بسیار به آن توجه کرد در انتخاب پیمانکار نیلینگ تجربه و کارایی آن می باشد باید توانایی انجام انواع پروژه ها را داشته باشد و ما در شرکت کاوش ایستاپی سعی کردیم یک پیمانکار نیلینگ و شرکت قوی باشیم که بتوانیم انواع پروزه ها را ختم به خیر کنیم.
آیا پیمانکار نیلینگ می تواند انکراژ را انجام دهد یا باید یکی دیگه این کار ار انجام دهد
سلام ممنون می تونید از همکاران ما در شرکت بپرسید
https://kip.co.ir/contact-us/
بین نیلینگ و انکراژ برای هزینه کدام به صرف تر هست